第三单元 英语 （1-20）Part One
Direction: A word or phrase is missing in each of the sentences below. Four answer choices are given below each sentence. Select the best answer to complete the sentence. Then, mark the letter A. B. C or D on your answer sheet.
1. As my exams are coming next week, I'll take advantage of the weekend to
________ on some reading.
A. catch up
B. clear up
C. make up
D. pick up
2. Mary hopes to be ________ from hospital next week.
3. Once a picture is proved to be a forgery, it becomes quite ________.
4. Jimmy earns his living by ________ works of art in the museum.
5. I couldn't sleep last night because the tap in the bathroom was ________.
6. The book gives a brief ________ of the course of his research up till now.
7. She was sanding outside in the snow, ________ with cold.
8. All the rooms on the second floor have nicely ________ carpets, which are included in the price of the house.
9. He plays tinnis to the ________ of all other sports.
10. She answered with an ________ "No" to the request that she attend the public hearing.
Directions: there are 10 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements For each of them there are four choices marked A),B),C) and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on
₤50m Print Works to Open
The city of Reading this week landed one of the biggest and most significant investments in the city in years --- a ₤50m print works that promises 1,000 jobs. The Scorpia Group, one of Europe’s largest independent printing companies, has chosen a site on Compton Way for its new plant. This was the former Hartland steelworks location.
Local leaders are delighted at the prospect of hundreds of highly skilled jobs and training opportunities being created in the Reading area. Robert Andrews, chief executive of the Reading City Investment Initiatives said, “The scale and nature of this project will give a huge boost to the local economy.”
The printing plant will offer top-quality and fast color production of magazines, catalogs, and other publications. The Compton Way site is owned by Scorpia’s development partner, which was asked to draw up plans for the site. The company has chosen the Compton Way site on the basis of its location, the financial grants that are available from the central government, and the local labor market.
The chief executive of Scorpia said, “The location of our new plant, with access to the road network and rail freight links, and the reputation of the workforce in the region had a big impact on our decision-making process. In addition, the attitude and cooperation of local authorities in Reading is a positive example to the rest of the country of how to attract new investments.’’
11. What is the article mainly about?
A. Job openings at a steelworks factory
B. Investment opportunities in Europe
C. The propose site of a new plant
D. New laws enacted by the Reading City Council
12. What is NOT mentioned as a reason for choosing the location on Compton Way?
A. It has good road and rail links.
B. It has been enlarged recently.
C. The government offers financial assistance.
D. Plenty of labor is available locally.
13. Why does the head of Scorpia praise Reading’s local government?
A. It has established strong ties with Europe.
B. It cooperates with the local news reporters.
C. It has encouraged development in the city.
D. It offers financial aid to residents.
PCT JOB FAIR
Pacific Communication Technologies, Inc. (PCT) will be holding a job fair on Monday, February 22nd to fill numerous positions in its newly-opened Vancouver office. PCT, headquartered in San Francisco, is an international manufacturer of electronic components used in cellular phones, laptops and portable musical devices. Vacancies range from entry-level to executive, and include the following positions:
Marketing assistant ------ three years of related experience is required
Research Director ----- executive position with our research and development team
Patent Attorney ----- in-house counsel specializing in international patent law
Salesperson ----- multiple openings requiring previous technology – related sales experience
Translator ----- must be certified bilingual in Korean and Japanese, no experience necessary
The job fair will run from 8 a.m. to 6 p.m., and will be held on the third floor of the downtown convention center. Attendees are encouraged to bring several copies of their resumes. Business casual attire is recommended. Interviews will be held on the spot for selected candidates. For more information and directions to the convention center, please contact Irving James, Human Resources manager, at email@example.com
14. What is the purpose of the PCT’s job fair?
A. To fill multiple job vacancies
B. To open a new office in San Francisco
C. To move to a new building
D. To work in partnership with other firms
15. Which of the following could be considered an entry-level position?
B. Marketing Assistant
D. Patent Attorney
OUR BUSES CAN MAKE YOUR HOLIDAYS
East Bus—maybe the best choice on your visit to the famous places of interest in Beijing.
Sit back, relax and see all there is to see, with no need to worry about driving, finding a parking place or leaving your car with no one to watch it.
We have lots of buses taking you to visit Tan’anmen Square, the Forbidden City, the Summer Palace, the Temple of Heaven Park, the Olympic Center and the Great Wall. The whole tour will take you there three days.
Chinese & English speaking guides.
Booking by photo four days advance.
Tour price: ￥580.00 per person ( half price for children under 1.2m tall), including the ticket price,breakfast and lunch.
For more information, please phone Yong’ an Tourism Company at 010-23368688/23368689.
Add: 356 Chaoyang Road, Beijing.
Open 7 days a week.8:00-16:00
16. When they visit the places of interes on an East Bus, the visitor______.
A.need to watch their cars
B.have to worry about the driving
C.have to find places to park their car
D.can sit back and relax themselves
17. From the advertisement, we can see that East Bus is a kind of_________.
18. _______ on an East Bus can speak two languages.
19. Children under 1.2m tall need to pay ____ for the trip.
20. Which of the following is NOT true?
A. The tour price includes six meals
B. Visitors can see six places within three days.
C. Visitors must go to the company to book the tickets.
D. The office hour of the company is eight hours a day.
解析：句意“下星期就要考试了，周末我会抽时间赶做些阅读”。 本题考察的是动词词组的搭配。 详细解答：catch up(on)赶上(进度);而选项B, C, D都不能和on搭配，clear up意为“解释;整理”; make up意为“捏造”;pick up意为“获得”。由此可知，选项D为正确答案。
解析：句意“玛丽希望下星期出院。 本题考查的是动词近义词的辨析”。 详细解答：discharge意为“离开，放(某人)走”;而dismiss意为“派遣，解散”;expel意为“抵制”;resign意为“辞职”。 根据句意，选项B为正确答案。
解析：句意“一旦一张画被证明是赝品，它就不值钱了”。 本题考查的是形容词辨析。 详细解答;worthless意为“没有价值的”;而 invaluable意为“非常昂贵的，价值连城的”;priceless意为“无价的，贵重的”，故选项D为正确答案。
解析：句意“吉米靠修复在博物馆的艺术品来度日” 。本题考查的是动词辨析。 详细解答： restore意为“(使)恢复原样，修复(健康，家具，艺术品)”：而recover意为“康复”，renew意为“翻新，更新”，revive意为“复活，再流行”，根据句意，选项B为正确答案。
解析：句意“这本书给了我们一个关于他迄今为止所做研究的简单纲要”。本题考查的是名词近义词辨析。 详细解答：outline意为“要点，纲要”;Reference意为“参考”;frame意为”框架”; outlook意为 “前景”。 根据句意，选项A为正确答案。
解析：句意“她站在外面的雪地上，浑身因寒冷而颤抖”。本题考查的是动词近义词辨析。 详细解答：shiver意为“颤抖“;spin意为“旋转”，stagger意为“蹒跚”， 根据句意，选项B为正确答案。
解析：句意“二楼房间的地板都有固定的地毯，这些成本都包括在房价里”。 本题考查的是形容词辨析。 详细解答：fitted意为fixed in place“装好的”;而adapted意为“适应的”，equipped意为“装配的”，suited意为“合适的，合身的” ，根据句意，选项D为正确答案。
解析：句意“他只打网球，其它的体育项目一律不参加”。本题考查的是固定搭配。 详细解答：to the exclusion of意为“把„排斥在外”;而选项A, C, D都没有这种搭配用法。因此B项是正确答案。
解析：句意“她以断然的“不”拒绝了她出席听政会的要求”。本题考查的是形容词的辨析。 详细解答：empathic意为“断然的，有力的”;eloquent意为“雄辩的”;effective意为“有效的”;emotional意为“情绪激动的，动人的”; 根据句意，选项D为正确答案。
解析：根据文章的最后一段我们可以看出当地政府的态度和合作为该地引来了大量的投资，因此C项中促进城市的发展可以对应引进投资，因此C项是正确答案，题干中的local government和原文的local authorities是同义替换。
解析：根据文章第一段的第二句话“(PCT) will be holding a job fair on Monday, February 22nd to fill numerous positions in its newly-opened Vancouver office.”可以得出这封通知是为在温哥华分公司新设定的岗位招收职员，因此答案应为A项。
解析：根据附加信息的最后一句话“Translator ----- must be certified bilingual in Korean and Japanese, no experience necessary”可以看出翻译的这个岗位不需要太丰富的经验，因此符合题干中所提到的入门岗位。答案应为A项。
解析：细节理解题。由文中的第四段Chinese and English speaking guides可知答案为A项。
解析：细节推理题。由文中第五段“ Booking by photo four days advance”可知C项是错误的。