I have closely watched my generation, known as The Millennials. for 29 years now. Joel Stein wrote an extensive piece on Millennials and he remains rather optimistic about our potential.
I hesitate to share his optimism because of a paradox (矛盾的现象）we seem to exhibit, namely, that there are more avenues for us to entertain ourselves than ever before, yet we are more bored than ever before.
Entertainment has never been more varied. We have more cable channels, television shows, and movies than ever before. Internet providers allow instant viewing of almost any movie or television program ever created. Social drinking and partying are also widely available for Millennials. Every generation develops these habits at a certain age, but Millennials seem to be extending this phase of life as they postpone marriage.
Some of this is undoubtedly due to The Great Recession. Millennials arc having a difficult time finding jobs; only 47 percent of 16-to-24-year-olds are employed, the smallest share since government stared recording data in 1948.
But do Millennials respond to these economic troubles by doing whatever it takes to make ends meet? Hardlv. In fact, of the four generations Pew Research has data for, the Millennial generation does not cite work ethic (勤奋工作）as distinctive of itself. Millennials want to save the world, but they sit and wait for that world-changing opportunity to be handed to them. Instead of working 2-3 jobs, launching a business, or doing what it takes to succeed, they retreat. Millennials may be the first generation to have a lower standard of living than their parents, but with this response to adversity (逆境）, perhaps deservingly so.
Much ink has been spilled in management books discussing how to get the most out of these youths in the workplace. Largely, they come to the same conclusion: Millennials are entitled, over-confident, and expect too much too quickly. We should not be surprised. Today’s young adults were raised by parents who made sure to boost their self-esteem at every turn, telling them they could achieve whatever they set their minds to, and handing out prizes for the sixth place.
71. What does the author of the passage think of Millennials?
A. They show little interest in entertainment.
B. They are not confident about their ability.
C.They enjoy an easy life due to high technology.
D.They may not have bright prospects for success.
72. How do Millennials feel about their life?
A.They can hardly do anything about it.
B.There is little in it to get excited about.
C.It is not as good as their parents'.
D.It is full of opportunities for success.
73. In what way are Millennials different from previous generations according to Pew Research?
A.They spend less time socializing.
B.They are indifferent to others.
C.They do not value hard work.
D.They are more independent.
74. What should Millennials do according to the author?
A. Remain optimistic in face of adversity.
B.Start a business as early as possible.
C.Make full use of new opportunities.
D.Take action to change their situation.
75. Why are Millennials over-confident about themselves?
A.They have been spoiled by their parents.
B.They can always get whatever they expect.
C.They are misguided by management books.
D.They think they are young and energetic.
It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody knows that the nicest men become monsters behind the wheel. It is all very well, again, to have a tiger in the tank, but to have one in the driver’s seat is another matter altogether. You might tolerate the odd road-hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule. (Perhaps the situation calls for a “Be Kind to Other Drivers” campaign, otherwise it may get completely out of hand.)
Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good-tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgment in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modern traffic conditions. But such acknowledgments of politenessare all too rare today. Many drivers nowadays don’t even seem able to recognize politeness when they see it.
However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. It always amazes me that the highways are not covered with the dead bodies of these grannies.
A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modern motorists can’t even learn to drive, let alone master the subtler aspects of roadsmanship. Years ago the experts warned us that the car ownership explosion would demand a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.
76.According to this passage, troubles on the road are primarily caused by _____.
A. people’s attitude towards the road-hog
B. the rhythm of modern life
C.the behavior of the driver
77. The sentence “You might tolerate the odd road-hog... the rule.” (Para. 1) implies that _____.
A.our society is unjust towards well-mannered motorists
B. rude drivers can be met only occasionally
C. the well-mannered motorist cannot tolerate the road-hog
D.nowadays impolite drivers constitute the majority of motorists
78. By “good sense,” the writer means _____.
A.the driver’s ability to understand and react reasonably
B.the driver’s prompt response to difficult and severe conditions
C.the driver’s tolerance of rude or even savage behavior
D.the driver’s acknowledgement of politeness and regulations
79. Experts have long pointed out that in the face of car-ownership explosion, _____.
A.road users should make more sacrifice
B.drivers should be ready to yield to each other
C.drivers should have more communication among themselves
D.drivers will suffer great loss if they pay no respect to others
80. In the writer’s opinion, _____.
A.strict traffic regulations are badly needed
B.drivers should apply road politeness properly
C.rude drivers should be punished
D.drivers should avoid traffic jams
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the glass in the roof of a greenhouse which allows the sun’s rays to enter but prevents the heat from escaping.
According to a weather expert’s prediction, the atmosphere will be 3°C warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn fuels at the present rate. If this warming up took place, the ice caps in the poles would begin to melt, thus raising sea level several metres and severely flooding coastal cities. Also, the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere, possibly resulting in an alteration of the earth’s chief food-growing zones.
In the past, concern about a man-made warming of the earth has concentrated on the Arctic because the Antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet. But the weather experts are now paying more attention to West Antarctic, which may be affected by only a few degrees of warming: in other words, by a warming on the scale that will possibly take place in the next fifty years from the burning of fuels.
Satellite pictures show that large areas of Antarctic ice are already disappearing. The evidence available suggests that a warming has taken place. This fits the theory that carbon dioxide warms the earth.
However, most of the fuel is burnt in the northern hemisphere, where temperatures seem to be falling. Scientists conclude, therefore, that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man. The question is: Which natural cause has most effect on the weather?
One possibility is the variable behavior of the sun. Astronomers at one research station have studied the hot spots and “cold” spots (that is, the relatively less hot spots) on the sun. As the sun rotates, every 27.5 days, it presents hotter or “colder” faces to the earth, and different aspects to different parts of the earth. This seems to have a considerable effect on the distribution of the earth’s atmospheric pressure, and consequently on wind circulation. The sun is also variable over a long term: its heat output goes up and down in cycles, the latest trend being downward.
Scientists are now finding mutual relations between models of solar-weather interactions and the actual climate over many thousands of years, including the last Ice Age. The problem is that the models are predicting that the world should be entering a new Ice Age and it is not. One way of solving this theoretical difficulty is to assume a delay of thousands of years while the solar effects overcome the inertia(惯性)of the earth’s climate. If this is right, the warming effect of carbon dioxide might thus be serving as a useful counte-balance to the sun’s diminishing heat.
81.It can be concluded that a concentration of carbon dioxide in the atmosphere would _____.
A.prevent the sun’s rays from reaching the earth’s surface
B.mean a warming up in the Arctic
C.account for great changes in the climate in the northern hemisphere
D.raise the temperature of the earth’s surface
82. The article was written to explain _____.
A. the greenhouse effect
B.the solar effects on the earth
C.the models of solar-weather interactions
D.the causes affecting weather
83. Although the fuel consumption is greater in the northern hemisphere, temperatures there seem to be falling. This is _____.
A.mainly because the levels of carbon dioxide are rising
B.possible because the ice caps in the poles are melting
C.exclusively due to the effect of the inertia of the earth’s climate
D. partly due to variations in the output of solar energy
84. On the basis of their models, scientists are of the opinion that _____.
A.the climate of the world should be becoming cooler
B.it will take thousands of years for the inertia of the earth’s climate to take effect
C.the man-made warming effect helps to increase the solar effects
D.the new Ice Age will be delayed by the greenhouse effect
85. If the assumption about the delay of a new Ice Age is correct, _____.
A.the best way to overcome the cooling effect would be to burn more fuels
B.ice would soon cover the northern hemisphere
C.the increased levels of carbon dioxide in the atmosphere could warm up the earth even more quickly
D.the greenhouse effect could work to the advantage of the earth
Some people believe that international sport creates goodwill between the nations and that if countries play games together they will learn to live together. Others say that the opposite is true: that international contests encouragefalse national pride and lead to misunderstanding and hatred. There is probably some truth in both arguments, but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sports encourageinternational brotherhood. Not only was there the tragic incidentinvolving the murder of athletes, but the Games were also ruined by lesser incidentscaused principally by minor national contests.
One country received its second-place medals with visible indignation after the hockey(曲棍球)final. There had been noisy scenes at the end of the hockey match, the losers objecting to the final decision. They were convinced that one of their goals should not have been disallowed and that their opponents’victory was unfair. Their manager was in a rage when he said:“This wasn’t hockey. Hockey and the International Hockey Federation are finished.” The president of the Federation said later that such behavior could result in the suspension of the team for at least three years.
The American basketball team announced that they would not yield first place to Russia, after a disputable end to their contest. The game had ended in disturbance. It was thought at first that the United States had won, by a single point, but it was announced that there were three seconds still to play. A Russian player then threw the ball from one end of the court to the other, and another player popped it into the basket. It was the first time the USA had ever lost an Olympic basketball match. An appeal jury debatedthe matter for four and a half hours before announcing that the result would stand. The American players then voted not to receive the silver medals.
Incident of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals or in non-national teams might be too much to hope for. But in the present organization of the Olympics there is far too much that encourgesaggressive patriotism.
86.According to the author, recent Olympic Games have _____.
A.created goodwill between the nations
B.bred only false national pride
C.barely showed any international friendship
D.led to more and more misunderstanding and hatred
87.What did the manager mean by saying, “... Hockey and the International Hockey Federation are finished”?
A.His team would no longer take part in international games.
B. Hockey and the Federation are both ruined by the unfair decisions.
C. There should be no more hockey matches organized by the Federation.
D.The Federation should be dissolved.
88.The basketball example implied that _____.
A.too much patriotism was displayed in the incident
B.the announcement to prolong the match was wrong
C.the appeal jury was too hesitant in making the decision
D. the American team was right in rejecting the silver medals
89.The author gives the two examples in Paragraphs 2 and 3 to show _____.
A.how false national pride led to undesirable incidents in international games
B.that sportsmen have been more obedient than they used to be
C.that competitiveness in the games discourages international friendship
D.that unfair decisions are common in Olympic Games
90.What conclusion can be drawn from the passage?
A.The organization of the Olympic Games must be improved.
B. Athletes should compete as individual in the Olympic Games.
C. Sport should be played competitively rather than for the love of the game.
D.International contests are liable for misunderstanding between nations.
Is language, like food, a basic human need without which a child at a critical period of lifecan be starved and damaged? Judging from the drastic experiment of FrederickⅠin the thirteenth century, it may be. Hoping to discover what language a child would speak if he heard nomother tongue, he told the nurses to keep silent.
All the infants died before the first year. But clearly there was more than lack of languagehere. What was missing was good mothering. Without good mothering, in the first year of lifeespecially, the capacity to survive is seriously affected.
Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick. Nevertheless, some childrenare still backward in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive tothe signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly. If these sensitiveperiods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned soeasily again. A bird learns to sing and to fly rapidly at the right time, but the process is slow andhard once the critical stage has passed.
Experts suggest that speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age, butthere are cases where speech has started late in a child who eventually turns out to be of high IQ.At twelve weeks a baby smiles and makes vowel-like sounds; at twelve months he can speak simple words and understand simple commands; at eighteen months he has a vocabulary of three tofifty words. At three he knows about l, 000 words which he can put into sentences, and at fourhis language differs from that of his parents in style rather than grammar.
Recent evidence suggests that an infant is born with the capacity to speak. What is specialabout man’s brain, compared with that of the monkey, isthe complex system which enables achild to connect the sight and feel of, say, a toy-bear with the sound pattern “toy-bear”. Andeven more incredible is the young brain’s ability to pick out an order in language from the mixtureof sound around him, to analyze, to combine and recombine the parts of a language in new ways.
But speech has to be induced, and this depends on interaction between the mother and thechild , where the mother recognizes the signals in the child’s babbling (咿呀学语) , grasping and smiling, and responds to them. Insensitivity of the mother to these signals dulls the interactionbecause the child gets discouraged and sends out only the obvious signals. Sensitivity to thechild’s non-verbal signals is essential to the growth and development of language.
91. The purpose of Frederick Ⅰ’s experiment was _____.
A.to prove that children are born with the ability to speak
B.to discover what language a child would speak without hearing any human speech
C.to find out what role careful nursing would play in teaching a child to speak
D. to prove that a child could be damaged without learning a language
92. The reason some children are backward in speaking is most probably that _____.
A. they are incapable of learning language rapidly
B.they are exposed to too much language at once
C.their mothers respond inadequately to their attempts to speak
D.their mothers are not intelligent enough to help them
93. What is exceptionally remarkable about a child is that
A.he is born with the capacity to speak
B.he has a brain more complex than an animal’s
C.he can produce his own sentences
D.he owes his speech ability to good nursing
94. Which of the following can NOT be inferred from the passage?
A.The faculty of speech is inborn in man.
B.Encouragement is anything but essential to a child in language learning.
C.The child’ s brain is highly selective.
D.Most children learn their language in definite stages.
95. If a child starts to speak later than others, he will
A. have a high IQ
B.be less intelligent
C.be insensitive to verbal signals
D.not necessarily be backward
Scratchy throats, stuffy noses and body aches all spell misery, but being able to tell if the cause is a cold or flu may make a difference in how long the misery lasts.
The American Lung Association (ALA) has issued new guidelines on combating colds and the flu, and one of the keys is being able to quickly tell the two apart. That’s because the prescription drugs available for the flu need to be taken soon after the illness sets in. As for colds, the sooner a person starts taking over-the-counter remedy, the sooner relief will come.
The common cold and the flu are both caused by viruses. More than 200 viruses can cause cold symptoms, while the flu is caused by three viruses—flu A, B and C. There is no cure for either illness, but the flu (流感) can be prevented by the flu vaccine (疫苗), which is, for most people, the best way to fight the flu, according to the ALA. But if the flu does strike, quick action can help. Although the flu and common cold have many similarities, there are some obvious signs to look for.
Cold symptoms such as stuffy nose, runny nose and scratchy throat typically develop gradually, and adults and teens often do not get a fever. On the other hand, fever is one of the characteristic features of the flu for all ages. And in general, flu symptoms including fever and chills, sore throat and body aches come on suddenly and are more severe than cold symptoms.
The ALA notes that it may be particularly difficult to tell when infants and preschool age children have the flu. It advises parents to call the doctor if their small children have flu-like symptoms.
Both cold and flu symptoms can be eased with over-the-counter medications as well. However, children and teens with a cold or flu should not take aspirin for pain relief because of the risk of Reye syndrome (综合症)，a rare but serious condition of the liver and central nervous system.
There is, of course, no vaccine for the common cold. But frequent hand washing and avoiding close contact with people who have colds can reduce the likelihood of catching one.
96.According to the author, knowing the cause of the misery will help _____ .
A. shorten the duration of the illness
B. the patient buy medicine over the counter
C. the patient obtain cheaper prescription drugs
D. prevent people from catching colds and the flu
97.We learn from the passage that _____ .
A. one doesn’t need to take any medicine if he has a cold or the flu
B. aspirin should not be included in over-the-counter medicines for the flu
C. delayed treatment of the flu will harm the liver and central nervous system
D. over-the-counter drugs can be taken to ease the misery caused by a cold or the flu
98.According to the passage, to combat the flu effectively, _____ .
A. one should identify the virus which causes it
B. one should consult a doctor as soon as possible
C. one should take medicine upon catching the disease
D. one should remain alert when the disease is spreading
99.Which of the following symptoms will distinguish the flu from a cold?
A. A stuffy nose.
B. A high temperature.
C. A sore throat.
D. A dry cough.
100.If children have flu-like symptoms, their parents _____ .
A. are advised not to give them aspirin
B. should watch out for signs of Reye syndrome
C. are encouraged to take them to hospital for vaccination
D. should prevent them from mixing with people running a fever.
解析：本句大意：你可以容忍古怪、粗鲁、不体谅人的司机，但现今文明驾驶的司机却实属罕见。exception to the rule意为“例外”。D 是the well-mannered motorist is the exception to the rule的改写，表达相同的意思，故本题答案为D。
解析：根据题干关键词good sense锁定第二段第一句。由于该句是段落主题句，所以对它的理解必然基于对本段内容的把握。本段第一句指出：马路文明不仅是good manners，还是good sense。下文开始对good sense进行具体阐述。第二句说明如何对待他人不礼貌的行为：克制住自己不进行报复；第三句到段末说明如何对待他人的礼貌行为：表示理解并做出认可的反应。所以，A是这两方面内容的概括。C和D都只涉及一个方面的内容，不全面，B中“困难且严峻的条件”太笼统，“快速反应”在该段也没有提到。故本题答案为A。
解析：根据题干中出现的关键词Experts，car-ownership explosion锁定全文倒数第二句。对本题进行判断的主要依据来自于对短语give-and-take 的理解。考生根据本合成词的构成很容易猜测出give-and-take 意为：互相让步，互相迁就（make mutual concessions），B中的yield to each other即为此意，故本题答案为B。
解析:理解作者的观点需要纵观全文。本文第二段说明司机应该礼貌驾驶并对同行的礼貌行为做出合理反应。第三段说明司机误用礼貌(misplaced politeness ) 同样危险。所以，本文是从正反两方面分析了politeness对减少道路问题的作用。properly对于作者的观点最具有概括力，所以B为正确选项。故本题答案为B。
解析：解此题需要正确理解第一段。本段中作者首先通过some people believe和 others say that摆出了两种对立的观点。然后才引出了自己的观点，接着用事实进一步证明自己的观点。所以，本题的正确选项应该来自于本段的第三、四句。第三句指出：近来的奥运会几乎无法支持“运动能够促进国家之间的兄弟情谊”这一观点。C是该句的另一种表达，所以，为正确选项。brotherhood即指friendship。故本题答案为C。
解析：理解此句的关键是对“are finished”的正确理解。其在文中的意思为 “被毁了，完蛋了”。 “This wasn’t hockey” 也说明，该经理人认为这场比赛已经不能称其为真正的曲棍球比赛，不公正的决定已经毁了曲棍球。另外，句子的结构说明：曲棍球和国际曲棍球联盟在are finished这一点上是完全相同的。选项中只有B把二者放在了并列的位置。所以，B为正确选项。故本题答案为B。
解析：文章在第一段论述了Frederick I 的实验，并在该段最后一句话的前半句用分词形式引导的目的状语，直接说明该实验的目的：Hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue, he…。由此可见他要求保育员保持沉默，其目的就是为了发现婴儿在听不到母语的情况下会讲什么语言。B选项是原文的合理改写，为正确答案。故本题答案为B。
解析：第三段第二句提到“一些孩子在说话上迟钝”，随后指出原因：Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant…。C选项是原文的改写。respond inadequately与Insensitive相应，their attempts to speak与the signals of the infant一致。故本题答案为C。
解析：作者在第五段第一句和第二句都分别提到A选项和B选项。这两个选项都是儿童的普通能力特征，B选项更是所有人，包括成人的共有特征，因此都应排除。第五段是后一句话中的even more incredible 表明后述内容比前述内容重要，即：the young brain’s ability to pick out an order in language…, to analyze, to combine and recombine the parts of a language in new ways为儿童最不可思议的方面。而C选项为原文的确切改写，为正确答案。故本题答案为C。
解析：第三段最后一句话以鸟为例说明儿童学习语言有关键期，此外，第四段首句…speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age也说明了这一点，与D选项一致。故本题答案为D。
解析：文章第四段第一句话举出例子：speech started late in a child who eventually turns out to be of high IQ，这说明说话晚的孩子后来也可能具有高智商，也就是说，说话晚并不一定低智商。因此B选项不正确，而D选项正确。但这并不能说明凡是说话晚的孩子将来智商都高。因此A选项也不正确。文章并未涉及C选项的内容。故本题答案为B。
解析：题目中的关键信息是cause和help，第一题的答案无疑应该去第一段寻找，但鉴于第一段比较短，可能需要查看第二段的内容。第一段只有一句话，可以发现有but一词，可以判断but前后各为一个完整的句子，二者关系为转折。后半句中出现了cause一词，要着重理解这半句话的意思。Being able to tell if the cause is a cold or flu may make a difference in how long the misery lasts，这句话的主语是Being able to tell if the cause is a cold or flu：如能知道引发病痛的是感冒还是流感;may make a difference in how long the misery lasts， 可能会使病痛持续的时间长短有所不同。使病痛持续时间长短有所不同，到底是指变长还是变短呢？很可能是变短。再看第二段。第二段分别为感冒和流感举例，指出及时了解这两种病痛成因后，可以及早获得医生的处方或及早去购买非处方药。两种情况的结果是一样的：及早采取正确的治疗方法、及早恢复健康(the sooner relief will come)。第二段澄清了第一段中的含糊说法，make a difference in how long the misery lasts变为了the sooner relief will come，A的说法与此一致。故本题答案为A。
解析：推理题。A的说法在文中找不到，不过有内容可以否定它的说法：第二段第二句话明确说到，如果一个人患上流感应该尽早服用医生的处方药。和B有关的内容在倒数第二段。这一段首先指出流感和感冒都可以由非处方药来缓解其症状(can be eased with over-the-counter medications)，而后又补充说明少年儿童不应服用阿司匹林。首先可以判断阿司匹林属于非处方药，其次可以推理出不是少年儿童的人们可以服用阿司匹林来治疗感冒或流感。所以B不对。C的说法也和倒数第二段有关。第二段第二句提到少年儿童服用阿司匹林会引发一种疾病：Reye syndrome。这种疾病的特点是a rare but serious condition of the liver and central nervous system。可见对肝脏和中枢神经系统的损害是由服用阿司匹林引起的，而不是延误治疗引起的。D的说法恰好符合倒数第二段第一句话表达的意思。故本题答案为D。
解析：四个选项在文章中都可以找到相关的内容。A，文中第二段第一句话指出要对抗感冒和流感，其中关键一点是能够迅速把二者区分开来。而后第三段分析了导致流感和感冒的病毒的不同之处，这也是A说法的着落点。但根据第四段的描述可以知道，通常辨别流感和感冒的方法不是通过病毒，而是从症状上进行区分。所以A的说法不对。第二段第二句话说明了为什么需要迅速把感冒和流感区分开来——因为患上流感后需要立即服用处方药，这是C说法的着落点。另外，处方药必然是由医生开出的，要想立即服用处方药，必须首先咨询医生，这勉强算是B说法的一个着落点。但这一说法没有在文中直接给出，而C是直接给出的，所以相对来说，C比B更接近答案。另外从逻辑角度分析，能够直接对抗疾病的应该是药物，而不是咨询医生，在咨询医生后，也最终要落实到服药上来。另外B说法的一个比较明显的着落点是在倒数第三段：It advises parents to call the doctor if their small children have flu-like symptoms，这里的意思是说，在不能判断孩子的症状为流感还是感冒时，应该向医生咨询。可见咨询医生的目的是分辨流感和感冒，和有效对抗流感尚有一 段距离，至少不如服药更为合适最后一段讲到预防感冒的好方法是勤洗手和不与病人密切接触，这应该是D所谓的remain alert的实际做法。但这种方法是用来预防感冒，而不是流感。所以D不对。故本题答案为C。
解析：对流感和感冒症状的分析是在第五段。第一句话首先介绍了感冒的症状，其中包括鼻塞、流鼻涕、喉咙痒等等，而后指出感冒症状中通常没有发烧(do not get a fever)。第二句话指出流感的典型特点之一是发烧(fever is one of the characteristic features of the flu)。从一二句的对比可以看出，发烧与否是区别流感和感冒的关键因素。故本题答案为B。
解析：这道题出现了一条关键信息，也就是children。文章提到children是在倒数第二、三段，倒数第三段讲到儿童症状不易区分是感冒和流感，应该向医生咨询。倒数第二段讲到儿童不应服用阿司匹林来缓解感冒或流感症状，否则会导致Reye综合症。A的说法符合倒数第二段的内容，是正确的。B提到了Reye综合症，但理解children and teens with a cold or flu should not take aspirin for pain relief because of the risk of Reye syndrom这句话后，可以明白这种综合症是服用阿司匹林的后果，父母们要注意的是不给孩子服用阿司匹林，而不是等着去观察综合症的症状。至于C，文章第三段提到了疫苗：the flu can be prevented by the flu vaccine。从这句话可知疫苗是用来预防(prevented)流感的，而题目所要求的是儿童出现了症状以后如何如何，所以C的说法和题意不符。D所称的“和发烧人群接触”应该和最后一段的内容有关，如最后一段提到的avoiding close contact with people who have colds。不过这一段开头一句已经说明本段讨论的感冒问题，而不是流感，所以不符合题意。故本题答案为A。